"Gazeta Wyborcza": pomysł wprowadzenia mundurków szkolnych bardzo podoba się Polakom.
Aż 72 procent z nas jest za wprowadzeniem obowiązkowych mundurków szkolnych w podstawówkach i gimnazjach - tak wynika z sondażu przeprowadzonego przez PBS dla "Gazety Wyborczej".
Przeciwnych wprowadzeniu tego pomysłu w życie jest jedynie 24 procent. Najczęściej projekt nie podoba sie najmłodszym - poniżej 24. roku życia. Połowa z nich odrzuca mundurki - czytamy w gazecie. Z kolei wśród popierających projekt trudno wyodrębnić określoną grupę społeczną. Obowiązkowych mundurków chcą osoby z wyższym, jak i niższym wykształceniem, mieszkańcy wsi oraz miast, a także zarówno wyborcy PiS-u, PO, jak i lewicy - informuje "Gazeta Wyborcza".
Projekt ustawy o noszeniu obowiązkowych mundurków szkolnych w podstawówkach i gimnazjach trafi w najbliższych dniach do Sejmu. Złoży go Liga Polskich Rodzin. Przedsatwiciele LPR podkreślają, że takie rozwiązanie wpłynie korzystnie na zniwelowanie różnic materialnych między uczniami.
///////
Mnie to już nie dotyczy Niech robią co chcą.

4837430hehe no juz mnie pewnie tez ominie..... ale sa tego dobre i złe strony...kazdy sie juz przyzwyczail do normalnych ubrań chyba...

4837430i co napisałes??? ja juz nie pamietam co mialem...

4837430eee....ja tez mialem razem 65 pkt....... wiele to nie jest ale i nie najgorzej jak mowisz...

4837430eee to prawie nie roznica..... nie martw sie..
ja z humana mialem 38 pkt a z mat. 27 pkt ...
m!len@ napisał:
a ja...
wole nie mowic! hi ale fajnie byloby gdyby byly mundurki!
No nie wiem, czy byłoby tak miodnie... Po cóż one w szkole? Tyle lat sie obeszło bez nich i jakoś dalej sie też będzie dało... (O ile sie gimnazjaliści nie ponawywieszają
).

4837430no o ile:(
ale mundurki:/ ja sobie nie wyobrazam tego......
przynajmniej wszyscy byliby jednakowi, uczniowie ktorych rodzice sa bogaci nie odrozniali by sie od biedniejszych.. nie byloby komentarzy typu "ale glupio sie ubrała" czy tez " zobacz ona wogole nie ma gustu, nie umie sie normalnie ubrac" !!!!!!!