4837430

2 kwietnia mijają dwa lata od dnia śmierci Jana Pawła II. Dwa lata temu miliony Polaków i ludzi na całym świecie w ciszy i skupieniu żegnały Wielkiego Człowieka. Wielu z nas przeżyło wówczas duchową przemianę, jednało się z wrogami, zmieniało swoje życie.
[*] [*]

4837430Pogrzeb Jana Pawła II odbył się 8 kwietnia 2005 r. Trumnę z prostych desek z drewna cyprysowego (symbolu nieśmiertelności) ustawiono wprost na rozłożonym na bruku placu św. Piotra dywanie. We mszy uczestniczyło ok. 300 tysięcy wiernych oraz 200 prezydentów i premierów, a także przedstawiciele wszystkich wyznań świata, w tym duchowni islamscy i żydowscy.

_._
Był Wielkim człowiekiem!
Niech spoczywa w Pokoju ...
[*]
Jan Paweł II (Karol Wojtyła) był wielkim Papieżem dla każdego człowieka na całym świecie. Dokładnie dwa lata temu świat o godzinie 21:37 wstrzymał oddech i zamilkł było tylko słychać bicie dzwonów i wycie syren, płacz żalu ludzi, którzy go kochali i go kochają do dziś. Choć nie ma go wśród nas ciałem, ale jest w naszych sercach i zawsze będziemy go wspominać cieple. Wszystkie Jego misje np. zjednoczenia religii, światowe dni młodzieży i nawet żarty takie jak wadowickie kremówki. Był to Papież wszechczasów, więc trzeba go obdarzać szacunkiem za jego pontyfikat i modlić się o jego rychłą beatyfikacje.

4837430no pamiętam
Tutaj znajduje się księga kondolencyjna w której wpisało się ponad milion polaków po śmierci Ojca Świętego.
Dla mnie JEST człowiekiem ostatniego tysiąclecia...
[*][*][*]

PROSZE NIE PRZYPOMINAJCIE MI TEGO SIE ZAWSZE PRZY NIM KLEIłAM I BEDE KLEIć BO JEST GODZIEN WIELU łEZ

4837430Szacunek dla Niego!
Wiele poświęcał czasu szczególnie młodzieży , czyli takim jak my
jak był w Siedlacach 10czerwca 1999r byłem tam. pamiętam trochę
gówniarz byłem 9 lat

4837430no i przez nią ma być szybciej Świętym, tak? należy mu sie !!
duzo przezył duzo wiedział wiele uczył i rozumiał...dlatego był naj i bedzie naj az do smierci..